De Crăciun oferă unui copil cadoul de a merge la școală!

despre-campanieUn copil care nu merge la școală nu poate să-și găsească un loc de muncă decent atunci când va fi mare. Șansa la educaţie e singura care-i poate deschide porți în viață.

În România abandonul școlar încă este o problemă îngrijorătoare. Pentru a reduce acest fenomen, în perioada 2007-2014, UNICEF împreună cu Institutul de Științe ale Educației a testat programul Zone Prioritare de Educație în câteva clase din școala nr. 3 din Giurgiu. Aici rata abandonului școalar era de 10%. După implementarea programului, în multe clase rata abandonului a scăzut la 0%.

Implică-te și tu în realizarea acestui proiect si DONEAZA (click). Ajută un copil să meargă la școală!

In județul Călărași s-a testat o variantă care poate fi extinsă pe plan național cu resurse financiare minime. Pentru anul școlar 2014-2015 ne-am propus să ajungem cu acest proiect în 38 de școli din România. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie și de ajutorul tău!

Prin programul nostru ne propunem să oferim cadrelor didactice cunoștințele necesare pentru a lucra cu copiii care au avut o frecvență redusă sau chiar au abandonat școala.

De asemenea, încercăm să acoperim și o parte din nevoile școlilor cu scopul de a crea copiilor un mediu mai bun pentru a învăța: bănci, scaune, materiale didactice etc. Nu în ultimul rând, încercăm să lucrăm cu familiile acestor copii pentru a-i ajuta să înțeleagă importanța educației pentru viitorul copiilor lor.

Implică-te și tu în realizarea acestui proiect si DONEAZA (click). Ajută un copil să meargă la școală!

This entry was posted in Romania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.