Ajutaţi-l pe Daniel! Micuţul are nevoie urgent de un transplant de timus

ajutati-l-pe-daniel-micutul-are-nevoie-urgent-de-un-transplant-de-timus-95888-1Cat valoreaza viata copilului tau? Nu are pret vor raspunde parintii lui Daniel, care se agata acum de speranta ca statul roman le va salva baiatul.

Are un an si sufera de o boala genetica rara, care i-a privat, organismul de imunitate. Cazul trebuie sustinut de Ministerul Sanatatii, pentru ca transplantul de timus de care pruncul are nevoie nu se poate face in Romania.

In timp ce dosarul este aminat fara motiv de 3 luni, parintii incearca sa stranga suma doar prin donatii, insa au nevoie de 350.000 de euro.

Daniel e unul la 400.000. Mama a aflat acest lucru dupa o serie lunga de infectii care au inceput la cinci luni. Medicii au aflat de ce organismul nu se putea proteja: ii lipseste glanda numita timus.

“Timusul produce niste celule numite timocite si acestea au rol de aparare impotriva unor infectii. Nu avem cu ce sa il ajutam, deci transplantul este singura solutie”, a declarat prof. dr. Ioana Alina Anca.

Dupa transplant, care se poate face doar cu glanda de la un donator, pacientul capata din nou imunitate la infectii prin producerea de timocite, celulele care tin la distanta bacteriile.

Imediat ce au aflat diagnosticul, parintii au trimis, pe cheltuiala proprie, mostre din sangele lui Daniel singurului spital din Europa unde se face transplant de timus. De la Londra, raspunsul a venit prompt: copilul este un candidat ideal pentru interventie, mai ales ca nu are o malformatie la inima, asa cum se intampla de obicei in acest sindrom. Dar va fi inclus pe lista de asteptare doar dupa ce in conturile spitalului vor intra banii pentru operatie.

Suma trecuta in document i-a socat pe parinti – Este necesar un depozit de 302.400 de lire sterline.

Atunci cand procedura nu se poate face in tara, legea spune clar: pacientul se trateaza in strainatate pe cheItuiala statului roman.

In mai, familia a depus la Ministerul Sanatatii dosarul complet pentru finantarea transplantului. Termenul legal de raspuns era de 30 de zile. Dupa 2 luni si jumatate a fost primita un fel de pre-aprobare in care era mentionata o propunere trimisa spitalului londonez, de esalonare a banilor. Solutia financiara a fost respinsa de spitalul britanic.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au amanat un raspuns pentru saptamana viitoare, pentru ca cei responsabili sunt in concediu.

In lipsa unor certitudini, parintii duc lupta singuri.

Cum il puteti ajuta pe Daniel

1. Puteti dona prin telefon.

Teledon valabil in reteaua Romtelecom, la 0900900348, apel taxat cu 8 euro/apel.

2. Puteti dona in conturile deschise pe numele Pirvu Stela Andreea la Reiffeisen Bank Bucuresti – (PENTRU DONATII DIN STRAINATATE CODUL SWIFT ESTE = RZBRROBU)

Cont bancar in lei
RO42RZBR0000060012754458

Cont bancar in euro
RO08RZBR0000060015603184

Cont bancar in dolari
RO39RZBR0000060015845320

This entry was posted in Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.